Jangan Jadi Mangsa Scam Pinjaman Peribadi!

Jangan Jadi Mangsa Scam Pinjaman Peribadi!

Tagged: 

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 247 total)
  • Author
    Posts
  • #26287
    IRWANIZAM BIN MOH SUPINI
    Guest

    Pernah terkena dgn 1 syarikat.ckp dh approf .pastu srh bayar 1550 sbb paymat bank x cantik.dh byr..jnji dlm 1 jam..dpt loan.lpz 1 jam..dia cal ckp payman sangkut at ssmdepartmen..suruh bayar lg 1150..

    #26288
    could be anyone
    Guest

    lps tu apa yg dorg mntk

    #26289
    ANNUR AIN
    Guest

    kalau mereka kata akan dikenakam tindakan undang2 kalau batalkan loan??

    #26290
    ANNUR AIN
    Guest

    kalau mereka kata akan dikenakam tindakan undang2 kalau batalkan loan??

    #26291
    Rahmat
    Guest

    Saya ada submit di Golden fast sdn. bhd.loan lepas .dia minta saya ic,no akaun,cop jari kiri kanan dan sign .dia yg akan proseskan sbb sekrg masih PKP..minta duit insurans 420 tapi saya belum bayar.Masalah skrg agent tersebut da tak on phone..perjanjiannya harini dia akan hntar surat agreement yg da siap cop jari.saya risau jika dia menggunakan maklumat saya.serta cop jari.

    #26292
    Anonymous
    Guest

    Saya baru sampai dipestment linking… Tpi da rugi gila 5000

    #26293
    Kem
    Guest

    Cerita kita Sama bro😂

    #26294
    Anonymous
    Guest

    Sy pun sama sbb terdesak guna duit. Apply loan d golden fast. No fon silih berganti. Rm720 utk insuran dh byr. Rm1800 utk stamping dh byr. Rm4000 utk upgrade akaun katanya dh byr. Skng suruh byr rm5k utk ubah agrement katanya. Klo tk byr kena tindakan mahkamah. Nasib tk byr 5k. Kdng fikir. Kita yg bg pinjam kat penipu2 tu.

    #26295
    Anonymous
    Guest

    Dah dapat belum duit loan dari golden fast sdn bhd

    #26296
    Zu
    Guest

    Golden fast yg beralamat di pulau pinang ke?

    #26297
    zt
    Guest

    golden fast tu beralamt di pulau pinang kan? sy ada reply jg tp sy x approve kan lg respon sy segera

    #26298
    Kalo ada nma company, bukan scammer??
    Guest

    KaLo ada nma company, Bkn scammer?

    #26299
    Anonymous
    Guest

    Itu saya punya lulus. Betul je x

    #26300
    Remmy
    Guest

    Saya nak tanya..ada syarikat ini betul atau scamer..
    (SAGARangers(M)SDNBHD.(458041-M)
    KualaLumpurCityCentre,SuriaKLCC,
    DutaSuria,50088KualaLumpur,
    WilayahPersekutuanKualaLumpur
    CustomerServiceLine:+60327780469)

    #26301
    iPP
    Keymaster

    Hai, anda boleh menyemak status syarikat dan lesen di laman web KPKT: https://emaps.kpkt.gov.my/emaps/emaps/umum/cari_ppw.cfm

    Ataupun, anda boleh juga muat turun aplikasi KPKT i-KrediKom di sini untuk menyemak status syarikat tersebut: https://play.google.com/store/apps/details?id=my.gov.onegovappstore.iKrediKom&hl=en

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 247 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Login Register