Jangan Jadi Mangsa Scam Pinjaman Peribadi!

Jangan Jadi Mangsa Scam Pinjaman Peribadi!

Tagged: 

Viewing 7 posts - 241 through 247 (of 247 total)
  • Author
    Posts
  • #28710
    Faisal adam
    Participant

    Hai saya nk tanya lah..MASTER LINK MORTGAGE LOAN SDB BHD syarikat btol ka atau scam.. bukan apa.. saya dah submit document apa semua.. dia minta rm300 utk upah lawyer. Sy mmg nk pkai duit musim2 pkp ni…sy pinjam lah mmbe saya rm300 utk baya duit lawyer. Dah settle apa semua saya bg detail ic cap jari apa semua.. lpastu hq syarikat ni ws sy tnya utk bayar rm500 utk buka acc byrn. Bole bgthu adkh ni scm

    #28711
    Faisal adam
    Participant

    Mcam kes saya.. saya dah apply loan 10k dgn MASTER LINK MORTGAGE LOAN SDB BHD. Document plus sain cop ibu jari sy dah bg. Sy dah byar duit lawyer 300.. skng ni dia minta rm500 utk buka acc.. bole tolong apa yg patut sy bt. Sy tersedar lpas sy dah sain bg cap jari bagai tu . Nk abaikan ka nk bt report polis?

    #28712
    Faisal adam
    Participant

    Mcam kes saya.. saya dah apply loan 10k dgn MASTER LINK MORTGAGE LOAN SDB BHD. Document plus sain cop ibu jari sy dah bg. Sy dah byar duit lawyer 300.. skng ni dia minta rm500 utk buka acc.. bole tolong apa yg patut sy bt. Sy tersedar lpas sy dah sain bg cap jari bagai tu . Nk abaikan ka nk bt report polis?

    #28713
    Faisal adam
    Participant

    So far bos lpas kejadian tu mcam mna? Depa ad mai kacau ka bos? Dan bos bt report tak? Sbb bos dah sign agreement tu bagai

    #28872
    Adik
    Participant

    Hai..kalau Chaal Enterprise tu betul2 ke scammer.??.dia cuma minta ic payslip n bil api untuk semakkan kelayakan..tiada wang pendahuluan..saya takut nak bagi maklumat tu..tak yakin pula..saya check company dia di google ada..di facebook ada yang cakap scammer..check i kreditkom pun company ni ada ..pening saya..dahla perlukan wang sangat..hmm

    #28886
    Db
    Participant

    hi sy ada mohon dkt anda jaya utama(m) sdn bhd. smua dokumen dh dserahkn tmsuk tandatngan pjanjian sbb dia cakap smua company tggung, xpelu byr caj apa2. sy pn proceed. tba2 ckp plu settlekan 400 gov tax bru dpt duit.. mak kpastian dorg ni scammer ke?sbb dh research hbs, compny mmg wujud. tp rsa mcm kena tipu. kalau cancel plu byr 4000++ blh tak bg pndapat. buntu dh nk gna duit kta pula bg duit. nmbr hp+60 17-922 5283 stu lgi boleh jmpa kat blog Anda Jaya Utama(M) sdn bhd

    #28891
    Alentol
    Participant

    This is a topic that’s close to my heart… Cheers! Exactly where are your contact details though?

Viewing 7 posts - 241 through 247 (of 247 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Login Register