Adakah Anda Pinjam Daripada Syarikat Peminjam Sah?

Adakah Anda Pinjam Daripada Syarikat Peminjam Sah?

Viewing 14 posts - 121 through 134 (of 134 total)
  • Author
    Posts
  • #26252
    Kids
    Guest

    Hi sis pa jadi skrg.anda da cancel ke or macam mana

    #26253
    Kids
    Guest

    Loan da msuk jg ke or xda

    #26254
    Anonymous
    Guest

    Pa sis buat strusnya.adakah masi berurusan dgn mereka

    #26256
    Kisds
    Guest

    Pa sis buat seterusny.kmu cancel ka

    #26257
    Kurisau
    Guest

    Salam. Nak tanya, saya dah submit semua dokumen ke satu syarikat ni tapi diaorang mintak no akaun bank & bagitahu akan hantar peguam untuk sign surat perjanjian. Tapi saya tak bagi pun sebab rasa macam scam.

    Persoalan. Apa akan terjadi kalau dyeorg dapat dokumen kita? Adakah dyeorg akan buat loan juga tanpa pengetahuan saya? Risau nanti tiba2 ah long datang rumah simbah cat je.

    #26258
    Suhaida Nur
    Guest

    ada dia sruh tnda tangan ke

    #26259
    Andy
    Guest

    Sy buat pinjaman kat gold rising enterprise..ckap lulus then byr stamping rm150. Lepastu Hq call suruh bayar sst rm600. Sy x nak teruskan. Lepastu minta bayaran cancellation fee rm300. Kalau dah sign agreement tu apa jadi kalau x byr cancellation fee. Sy dh pegi balai polis. Polis advise jgn teruskan.

    #26260
    Dee
    Guest

    Rm sidhu capital sdn bhd ni legit ke? Tumpang tanya

    #26261
    sis
    Guest

    Hi…sy nak tanya..kalau buat pinjaman ni memang kad bank kena ambil ka?

    #26263
    Bot
    Guest

    Tidak legit . Minta bayaran deposit , kena suruh beli insurans , then kena bayar 2 kali untuk insurans , then kalau cancel dorang nak cancel fee 2k

    #26264
    tius
    Guest

    pernah pijaman kat Jaya Pro Kredit tak?

    #26265
    man
    Guest

    ya..mereka akn pegang kad bank.ada sahabat sy buat pinjamn berlesen ni.jadi berhati2 tnya dlu.

    #26266
    man
    Guest

    ya..sbb ada kwn sy buat pinjamn berlesen ni mereka pgang kad.

    #28148
    Tipah Tertipu
    Participant

    Hi. Nak tanya. Ada sesiapa pernah buat pinjaman dengan syarikaat Easy For U Trading Sdn Bhd bertempat di JB. Syarikat berdaftar under kpkt tapi kena bayar stamp duty fee dengan service tax fee. Lepas permohonan lulus, wakil meminta untuk saya membayar stamp duty fee serta surat perjanjian pinjaman yang saya perlu tandatangan. Lepas bank in fee stampduty, saya diberikan dokumen surat perjanjian dan wakil kata management akan call saya untuk pengesahan. Tetapi bila management call saya untuk pengesahan, dia cakap saya kena bayar service tax sebanyak 10% sebab memang kpkt dah tetapkan untuk pemprosesan duit pinjaman yang hendak dimasukkan ke akaun bank peminjam akan dikenakan service tax. Dia juga mengatakan yang wang pendahuluan service tax yang dibayar oleh saya akan dibayar kembali oleh syarikat bersama dengan pinjaman yang saya mohon. Masalahnya sekarang selepas management berkata seperti itu, saya jadi tak sedap hati tambahan pula saya memang tak ada duit nak bayar service tax tu. Saya juga takut jika selepas pembayaran, management akan meminta saya membayar fee yang lain pula. Kalau saya nak cancel pinjaman, saya akan dikenakan denda pula oleh pihak syarikat. Jadi sekarang ni saya tengah serabut nak buat macam mana. Perlukah saya buat report polis atau bayar juga service tax yang diminta oleh pihak management untuk proses duit pinjaman masuk ke akaun bank ?

Viewing 14 posts - 121 through 134 (of 134 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Login Register