Adakah Anda Pinjam Daripada Syarikat Peminjam Sah?

Adakah Anda Pinjam Daripada Syarikat Peminjam Sah?

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 134 total)
  • Author
    Posts
  • #26139
    Siti
    Guest

    Sy pn dh kena dgn lee cheng credit sdn bhd..

    #26140
    Jamil
    Guest

    Lee Cheng company registered tapi bile check adalah kedai repair motor. sila berhati-hati

    #26141
    Nur syaiera binti badrul
    Guest

    Betul..bila lulus minta 300..lepas tu 500..lepas tu 600..

    #26142
    Anonymous
    Guest

    Betul kah…

    #26143
    Nicholas
    Guest

    Betul kah ni??

    #26144
    Nicholas
    Guest

    Masih ragu ragu dgn approval yg telah di beri, tidak pasti Lee Cheng Credit Sdn Bhd ni syarikat yg berdaftar kah tidak… minta cadangan dr semua yg berpengalaman….

    #26145
    Nicholas
    Guest

    Adakah Lee Cheng credit Sdn Bhd ini syarikat yg betul? Saya ada buat permohonan dan ada dpt surat approval yg mengatakan lulus tp saya kena tanggung sendiri deposit jaminan sebanyak RM 500.sekarang masih ragu ragu dgn ni.sebelum ni pernah jumpa dan kena tipu sdh sebanyak RM 1160 jd sekarang sdh takut dgn begini.

    #26146
    maisarah
    Guest

    betul ke lee cheng tu scammer? sebb saya baru je bankin dia 800 lpstu ni skrg dia mintak lg 1680 utk insuran dia kata utk jaminan kalau kita tk bayar. hmm tp saya baru bankin rm800 tu

    #26147
    Anonymous
    Guest

    bnyak pimjaman haram dlm alam maya sekarang siap guna nama LHDn lg konon buat bayaran cukai..hati2 tu tektik baru penipu

    #26148
    alina
    Guest

    i ada buat pimjaman dgn ambank yg mengenakan caj 19% setahun untuk 5 tahun..setahu i pimjaman tidak bercagar habis tinggi caj bawah pada 18%..pimjam 10k kena bayar 19k untuk 5 tahun..skrng dh lmbat bayar kena caj 39k apa sepatut yg i buat?

    #26149
    iPP
    Keymaster

    Untuk menyelaraskan hutang anda, anda boleh cuba menyertai program pengurusan kredit percuma yang dijalankan oleh AKPK. Agensi ini ditubuhkan oleh Bank Negara untuk membantu individu mengatasi masalah kredit dan hutang. Anda boleh melayari https://www.akpk.org.my/my/pengurusan-kredit untuk ketahui dengan lebih lanjut tentang program ini.

    #26150
    liza
    Guest

    Betul ke lee cheng credit tu menipu

    #26151
    Keychik
    Guest

    Salam nama sya telah digunakn oleh org yg sye knl utk buay pinjaman, n now company ni sruh sye byr sbb nma sye, tpi dorg nk pgg kad bank sye, dan slalu telefon di tempt keje sye, bila sye nk buat pembyran melalui cara bank in dorg x nk, bnda ni dh blarutan slm dua tahun, cm mna sye nak kena buat ye , harap sgt pertolangan

    #26152
    Leyna
    Guest

    Ada yang pernah try buat kat company indera jaya management tak? Company ni pun minta duit dulu rm600. Then kata scooring tak cantik nak buat balancing minta masukkan duit rm3000. Masa 1st minta rm600. Saya tanya apa jaminan dia boleh bagi balik duit kalau loan dah approve, then dia snap ic dia bagi dekat whatsap. Tengok gambar ic dengan pic whatsap sama.

    Tapi takut juga la scammer sebab minta duit dulu. Then proses pun melalui whatsap je. Dia ada bgtau kalau tipu boleh guna ic dia buat report police.

    Ada baca dekat website KPKT, yang syarikat peminjam ni boleh caj duti setem & fees guaman. If ada caj lain berkaitan PPW mesti pulang balik pada peminjam.

    #26153
    Leyna
    Guest

    Ada yang pernah try buat kat company indera jaya management tak? Company ni pun minta duit dulu rm600. Then kata scooring tak cantik nak buat balancing minta masukkan duit rm3000. Masa 1st minta rm600. Saya tanya apa jaminan dia boleh bagi balik duit kalau loan dah approve, then dia snap ic dia bagi dekat whatsap. Tengok gambar ic dengan pic whatsap sama.

    Tapi takut juga la scammer sebab minta duit dulu. Then proses pun melalui whatsap je. Dia ada bgtau kalau tipu boleh guna ic dia buat report police.

    Ada baca dekat website KPKT, yang syarikat peminjam ni boleh caj duti setem, fees guaman. If ada lain² caj PPW mesti pulangkan balik pada peminjam.

    Agent tu ada la explain pasal mint duit ni dia akan pulangkan balik sebab tu ruler KPKT. Hanya sementara nak proses loan then dapat balik. Masalah tak tau company ni betul or agent tu scammer ke menipu huhu

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 134 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Login Register