Ingin Melabur Saham? Tunaikan 3 Syarat Ini Sebelum Bermula!

Ingin Melabur Saham? Tunaikan 3 Syarat Ini Sebelum Bermula!

Pinjaman Peribadi | Selesai Masalah Kewangan Anda Forums Tips Kewangan Tips Pelaburan Ingin Melabur Saham? Tunaikan 3 Syarat Ini Sebelum Bermula!

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #25864
  iPP
  Keymaster

  Hari-hari, kita dengar khabar tentang orang yang berjaya menggandakan pendapatan mereka melalui pelaburan yang bijak. Mungkin kawan-kawan anda amat te
  [See the full post at: Ingin Melabur Saham? Tunaikan 3 Syarat Ini Sebelum Bermula!]

  #93310
  Daisy_D
  Participant

  Melabur adalah satu cara untuk meningkatkan potensi jumlah wang yang dimiliki. Matlamatnya adalah untuk membeli pelaburan pada harga rendah dan menjualnya pada harga yang lebih tinggi.

  Namun, apa yang perlu kita ketahui bahawa simpanan dan pelaburan adalah berbeza.
  Kebiasaannya, kita menyimpan wang di dalam akaun bank atau hanya dengan menyimpannya di tempat yang selamat. Akantetapi apabila kita melabur, kita akan membeli dan menyimpan wang di dalam akaun pelaburan. Selain itu, sewaktu kita menyimpan, peluang pulangan wang adalah lebih rendah, berbanding dengan apabila kita melabur. Melabur membantu kita mengatasi inflasi melalui faedah dan memastikan kuasa beli wang tetap kukuh. Simpanan biasanya diperuntukkan untuk matlamat jangka pendek, manakala pelaburan lebih sesuai untuk matlamat jangka panjang seperti persaraan.

  • This reply was modified 1 week, 3 days ago by Daisy_D.
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.
Login Register