Jangan Jadi Mangsa Scam Pinjaman Peribadi!

Jangan Jadi Mangsa Scam Pinjaman Peribadi!

Viewing 11 posts - 226 through 236 (of 236 total)
  • Author
    Posts
  • #26502
    Anita
    Guest

    Hi…saya ada juga buat denagn jaya pro tapi jaya pro financial. Saya buat cancellation loan itu pun banyak payment kena buat. Mula2 cancellation fees, lepas tu kena bayar utk open account. Selepas bayar open account ada lagi payment kena bayar. Katanya activation account. Slps bayar activation account kena pulak bayar perbelanjaan utk claim. Bila tanya PIC tu dah takde bayaran lagi so boleh refund. Bila dah bayar ada lagi. Pening dibuatnya sampai sekarang refund tak dapat lagi.

    #26503
    hambatertipu
    Guest

    hi, sy rasa sy pun ditipu oleh sorang mamat cina ne.. dia tawarkan loan yang rendah interest.. 10k untuk 443/bulan.. memula dia nak bayaran rekod so kena pinjam 2k dulu, pinjaman yang dapat 1600, sy bayar baki 400.. pastu sy dah settlekan, baru bole approve 10k tu.. skrg tengah in process lagi pinjaman 10k tu. sy nak kenselkan tapi apa yg saya ptut buat kalau dia ugut saya? perlu kah saya ke balai polis sekarang?

    #26504
    nureen
    Guest

    sy pon kena dengan kam loong..kena dalam 5k untuk byar segala mak nenek dia. sedeh la. kita nk pianjam untuk tujuan peruubatan.terdesak.

    #26505
    nureen
    Guest

    kam loong scammer jugak ke

    #26506
    Anonymous
    Guest

    Assalam saya hampir terkena, bila dgr kena bayar sendiri duti stem terus tak sedap hati.Install apps i-kredikom utk check syarikat tersenarai dalam kpkt dan apps Semak Mule CCID dr pdrm utk check no telefon atau nombor pendaftaran syarikat pernah ada aduan kepada pihak polis.

    #26507
    Anonymous
    Guest

    Awak kena nama company apa

    #27958
    Anonymous
    Inactive

    Scam case semakin byk ni…

    #27967
    Nurulain
    Participant

    Siapa yang pernah berurusan dengan syarikat pinjaman wang berlesen Golden Star dekat Sitiawan Perak. saya pun diminta RM200 utk processing fee, lepas tu RM800 utk SST, lepas tu RM1300 untul aktifkan loan account. Lepas tu sekarang nak minta lagi RM1200.. gilaaa..

    Duit burn habis. Nak proceed RM1200 lagi tu sangat berfikir dah sekarang. Dah lah tansfer ke personal acc lawyer dorang. Untuk jaminan agreement kena ada jaminan dari lawyer.

    Syarikat Golden Star ni ada lesen SSM dan under KPKT, tapi saya nak tanya kalau2 dorang ni pernah ada aduan dan menipu.

    Sy taknak proceed dan hilang duit lagi. Nak pinjam 4k.. processing fee banyak gila

    #27968
    Tom
    Participant

    Biasa syarikat pinjaman tak kan minta u yuran seblum keluarkan pinjaman anda .klu ade Yuran pun akan tolak dari pinjaman anda dan bukan minta u duit sblum masuk duit utk u. So yg keaadaan u i rasa kena scam dah . Jgn kasi ape ape duit utk macam macam yuran … lagi pun skrg byk scammer guna company yg berlesen buat tipu …sebernahnya bukan wakil comoany tu . Klu boleh check website mereka dptkan nombor telefon office utk tanya … selamat berpuasa .

    #28099
    Nurulain
    Participant

    No office dlm KPKT pun tak aktif.. dorang guna number office lain yang tak ada dekat website KPKT.

    Memang sy sekarang nak pg balai nak report. Tapi, dorang minta surat report pula untuk dorang cover report for syarikat safety

    #28100
    Tom
    Participant

    Jgn hirau dorg lg …confirm scam . U saje pergi report je

Viewing 11 posts - 226 through 236 (of 236 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Login Register