Jangan Jadi Mangsa Scam Pinjaman Peribadi!

Jangan Jadi Mangsa Scam Pinjaman Peribadi!

Viewing 15 posts - 211 through 225 (of 236 total)
  • Author
    Posts
  • #26487
    Wati
    Guest

    Same goes to me. Dh bank in 9800..
    1st-750 sbb x ada garentor
    2nd-1256 konon 8 blan payment(salah bank in sbb kena buat 8x transaction)
    3rd-bank in plk 157×8
    4-x lepas sbb scoring sruh bank in 2600..dh fade up nak cancel dh.. Lpas tu dia plk ckp nk tlng laa itu ini laa
    Esoknye dia sruh bank in separuh je – 1300
    Dh bank in x lepas plk bank in lg 1300..dia ckap. Ok scoring dh cantik.. Malam tu mintak lg 2600 msa ni dh tersedar mcm kena scam.. Bila buat report sedar2 dh buat transaction lebih 16x..masa tu bru rasa mcam kena hentak kepala dekat dinding..now dok kacau2 mintak. Lg 1900 utk cancel fee bgai..

    #26488
    Ira
    Guest

    Sama lah kes . Saya Ada buat pinjaman utk 10 k tapi dia minta bayar 300 juga sebab nak pakai loyer katanya . Pastu 790 untuk insuran . Last dia kata kena buka acc apa entah sebanyak 1 k . Kalau cancel kata bayar 3000 . Dok paksa paksa suruh gadai barang bagai

    #26489
    Noorasmawati Binti Mohd Sofian
    Guest

    Please don’t.. Saya dh bank in 9800 hangus gitu je..

    #26490
    Ila
    Guest

    Sy pun baru kena, minta bayaran, dkt 5k habis.. Jgn percaya syarikat Tapak Rezeki Sdn Bhd dan Mewah Enterprise sdn bhd.

    #26491
    Ila
    Guest

    Sy pun baru kena, minta bayaran, dkt 5k habis.. Jgn percaya syarikat Tapak Rezeki Sdn Bhd dan Mewah Enterprise sdn bhd.

    #26492
    Syafiq
    Guest

    Saya ada apply untuk pinjaman perniaga di Moneyvest. Lepas hantar doc yg dia nak lepas tu dia suruh bayar untuk supporting doc (rm1k) (500 dia tanggung dia cakap) lepas tu saya terus cancel. Ada ke company moneyvest ni scammer? Nasib saya cancel terus.

    #26493
    Anonymous
    Guest

    R&B kaa 😢l

    #26494
    Anonymous
    Guest

    Saya pun takut..dekat iklan dn msj kata Tak payah byar apa2..lepas tu sudah lulu’s pinjaman..dia minta num account ..dh mnta account sruh sign aggrement..tpi mesti bayar fee 150…Saya fkir2..klau byar fee takut nanti 3000 takdapat atau sruh byar mcm2…lgi…dia kta consult marah dia sebab dh buat agreement 150…nanti bankin 150..akan dimasuk semula ke account…dia kata pulak Saya main2…sama dia..dia kena marah consult Saya pun Tak boleh lari…ic Saya punya gambar ada sama dia…company NF enterprise..siapa pernah kena ???adakah betul ni company??agreement belum sain..sebab itu dia kata itu fee kasih balik sebab klau saya tidk jadi loan mereka org yg tangung bayar..

    #26495
    Anonymous
    Guest

    Habislah Kita..Saya sama juga…takut mereka buat apa2..Kat ic😭😭😭

    #26496
    Anonymous
    Guest

    😭😭😭😭 Saya sama juga dia kata kalau dia kena marah sebab agreement sudh siap siapa yg bayar..dia kata Saya Tak boleh lari

    #26497
    sya
    Guest

    Sya bru shja terkena , pinjam 15k , tpi dia sruh psang lowyer sy byrkan 300 .. lpastu dia suruh msukkan 600 utk bukak current acc , n then cidm plk 700.. aku ni pun bodo msuk jgakk .. huhu, tpi nk buat mcm mne mmg nk pkai duit kan .. lpastu dia ckp aku punya score pratus rendah kne msuk lagi 970 untuk byr 2bln … n then mintak lagi untuk comfirmation acc 700 … saya mmg sakit ati n tak sdap ati , kira2 5k saya abis ,, mmg btul2 mnyesal …. i nk tnya , kalau kita sign aggrement melalui wssp boleh btal ke ?

    #26498
    bella
    Guest

    Sama kes kite

    #26499
    Tina
    Guest

    Nak tanya dc infinity marketing adakah syarikat peminjam yang sah atau scammer

    #26500
    nor
    Guest

    bigplusproperty atau jaya pro credit tu pinjaman yg valid ke scammer? ada yg boleh tlg sy x?

    #26501
    Anonymous
    Guest

    Aku baru je kena dgn penipu eZ pinjaman, pinjam 10k,aku kena bayar tanpa jaminan rm800 seleps approval 10k atas kertas je aku pun bank in rm800 sbb dh aproval hati pun snng terus transfer rm800 dekat akaun maybank muhammad fahmi bin ismail ,duit rm10k belom masuk dan tunggu tunggu juga,tunggu dlm 2jam manalah duit loan aku rm10k yg ez pinjaman janjikan,tetiba dapat 1kertas yg send kat whtspp suruh aku bayar lagi rm3480 untuk simpanan record kat ez pinjaman,masa tu aku tersedar,habis aku mengamuk kat ppuan tu,kalau nk pinjam duit 10k ,aku kena byr rm3480 dulu baru blh dpt rm10k tapi aku xbank in lah mcm pelik je , dan jika aku bank in rm3480 lps 5minit dia akan janji kan masuk ke account aku sbnyk rm13480,aku terus suruhnya refurd rm800,sign xada tetiba je angrement tu keluar tanpa bagitahu aku ttg rm3480,aku suruhnya cancel dan refurd duit aku,dia kata cancel ,aku kena byr prossing fee sbb cancel,sign xada kena bayar,mmg betul3 aku dibodohkan oleh EZ Pinjaman,so harap korg xpyhlah pinjaman lesen pinjaman ker ataupun tiada lesen pinjaman,semuanya penipu,aku mmg xhalalkan duit titik peluh aku rm800 yg ppuan tu makan,mmg hidup diorg xsnng smp akhirat,

Viewing 15 posts - 211 through 225 (of 236 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Login Register