AMARAN: Cerita Benar Scam..Jangan Jadi Mangsa!

AMARAN: Cerita Benar Scam..Jangan Jadi Mangsa!

Pinjaman Peribadi | Selesai Masalah Kewangan Anda Forums Scam Pinjaman Peribadi Cerita Benar Scam AMARAN: Cerita Benar Scam..Jangan Jadi Mangsa!

Tagged: 

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 45 total)
  • Author
    Posts
  • #25807
    Steve
    Guest

    Kita sama nasib..saya pun ditipu oleh satu company RM ACE SN BHD. Dah hampir 3k buat bayaran itu ini diminta oleh mereka , tapi nampak gaya nya, memang tak dpt lah loan tu, saya terus abaikan karenah mereka sebab dah terkorban hampir 3k utk buat loan. Menangis juga lah saya ni sudah kena tipu.

    #25808
    Steve
    Guest

    RM ACE dah telan tipu duit saya hampir 3k, tapi loan tak lepas2, pandai diaorg buat video dan editing kat sistem loan mereka. Harap hati2 lah dgn RM ACE Sdn Bhd ni.

    #25809
    Diya
    Guest

    MONEYLINK SDN.BHD No.10A Lebuh Gopeng 41400 Klang Selangor Company Ini Wujud Tak Katanya Loan Lulus Selepas Itu Minta Duit RM440 Untuk Insurance,Selepas Itu Minta RM510 Lagi Untuk Buka Account,Selepas Itu Minta Lagi RM636 Untuk Test Payment,Minta Lagi RM750 Untuk Stamping Duty Katanya Tarikh Dah Luput , Last Nak Cancel Loan Minta Lagi RM1500 Untuk Batalkan Katanya Selepas Dah Banking RM1500 Akan Pulang Balik Total Amount Yang Dah Banking , Katanya Akan Banking RM2835 Pada Account Saya…Saya Mmg Dah Broken

    #25810
    Suman bin tongin
    Guest

    Salam, saya ada menerima message dari seseorang bernama Henry dari syarikat pinjaman wang berlesen. RM ACE SDN BHD..Syarikat pinjaman berkenalan telah menerangakan dokument yang perlu di submit. Maka dengan saya telah menghantar dokumen tersebut. Setelah beberapa jam yang dia perlukan, sejam kemudian saya dah diberitahu pinjaman telah diluluskan sebanyak RM10k, tetapi pihak syarikat tersebut meminta saya agar memberi wang (transfer wang sebanyak RM400). Saya agak curiga, tujuan RM400 bayaran insurance daripada PIDM konanya bila berlaku apa apa kemalangan terhadap Saya pihat PIDM akan menanggung segala kos dan bayaran balik pada loan Saya. Saya telah abaikan pinjaman tersebut dan blok no syarikat itu. Sekian.

    #25811
    Norazmi
    Guest

    Sy tgh loan dgn rm ace..
    Tgk cerita dr yg dlm ni risau jgk
    Sy di mnta 350 utk adjust doc
    Skrg mntk rm 600 utk scoring kata nye sblum buat transfer..sy msih hold yg rm 600
    Gaya ckp peg ni mcm nk tlg ..tp ttp risau
    Sbb dia byk ckp yg apa yg berlku bukn dr sykt dia tp org yg menyamar..sy pnh kena scam sblum ni..hrp ada yg tmpil utk bntu sy

    #25812
    Azmi
    Guest

    Sama la dgn saya..smpi skrg x pnh dpt loan lg ..byr dn lps tu mntk duit lg..smpi sy dh abis duit..ada yg pnjm dgn org lg

    #25813
    nurul syazwana
    Guest

    sy juga trkena dngn syarikat ace credit sdn bhd ni.wang pndahuluam sbyk 320rggit lpas to dy org mtk printer surat prjanjian sbyk 10keping dah siap printer dimta tanda tangan dan cop jari ke semua surat yg dinyatakn…dan mminta duit 510 rggit untuk buka akaun baru untuk bayar bulan3.pstu bile nak cancel orang to ckp akn call polis dan peguam.sdagkn duit x msuk pon.alsan buat report sbb da,buat surat prjanjian..hrp lpas ni x trkena lg…mula3 perbicaraan chines girl and second chines boy..

    #25814
    Anonymous
    Guest

    DAH MULA NAK TUNJUK TAK BERSALAH ….JGN PERCAYA YG JADI MANGSA ORANG KITA JUGA… TERUTAMA DALAM KEADAAN COVID19…RAMAI DAH TERDESAK..

    #25815
    Akuyangbodoh
    Guest

    Anyone tahu mengenai syarikat Smart Vocational? Saya cek dekat apps i-Kredikom ada, tapi pelik cara dia beroperasi.

    Kata loan saya dah lulus. And kena bayar rm580 dulu supaya kita tak lari last minute. Tapi bila nak transfer, kata scoring credit saya rendah. Kena ada minimum rm2,500 dalam bank.

    Bila saya masukkan RM2,500 dalam bank saya, still rendah. So, dorang kata boleh buat manual scoring credit. Tp 1 mata, RM100. Saya kena tambah lagi 594 mata. RM5940. Kita nak pinjam duit, lagi banyak duit keluar. Saya rugi RM5000+++

    So korang, sebagai pengajaran, better pegi syarikat yang mmg dah sedia ada dekat kawasan kita. Tak payah online online.

    #25816
    Selhana
    Guest

    Saya sudah kena scam dengan Syarikat PROFIT CELLS SDN. BHD
    sy ingatkan syarikat ni berdaftar kerana ada number lesen dalam borang yang saya print
    mula² saya d minta bayar RM150 Utk Caj LHDN kemudian d minta lagi RM400 utk caj SST kononny akan dpat balik tu duit skali dgn duit pinjaman..Katanya mau buat transfer sd tu duit..tp bermasalah lg n ckp nama sy ada masalah dri pihak bank..lepas tu d suru pula bank in RM800 utk pembukaan Acc baru sbb ndk dpt trnsfer kn pg bank sy..
    so lepas tu sy cri lh tanda² sudah kena scam..n sy jumpa artikel ni bru sedar yg sy betul² kena scam
    trus sy buat aduan mcm admin ni kata.
    pling sy tk boleh trima ni duit yg sy gna utk transfer sbnyak RM550 tu duit yg sy pinjam dengan orn lain😥😥😥Nangiss ny ya ampunn..Allah sak tau hati sy masa tu😞😞

    #28216
    Aheng
    Participant

    hi, saya juga ada buat pinjaman dgn RM ACE juga, banyakkah cawangan di selangor? sbb say bukan orang sana

    #28217
    Aheng
    Participant

    Boleh saya tahu apa nama orang yang berurusan dengan u? Sbb saya juga ada buat pinjaman dengan mereka

    #28218
    Aheng
    Participant

    Sama la saya, ada seorang cina yang bernama Henry dan Nicholas yang berususan dengan saya dari company RM ACE juga. Adakah nombor whatsapp mereka sama? Boleh tunjuk di sini nombor whatsapp supaya orang lain jangan kena tipu. Yang Nicholas itu nombor whatsapp adalah 011-60547896.

    #28219
    Aheng
    Participant

    Samalah saya, menangis pun tak guna. Sekarang gaji tiap-tiap bulan pakai untuk bayar wang pinjaman orang lain.

    #28456
    Manjah
    Participant

    Hai .. Saya pernah kena tipu dgm mbseasy snd bnd .. Mula2 nak buat loan dia dah mintak bayarkan tuk 4bulan daoat balik dgn loan .. Saya bodoh caya sangat p bayar 2k .. Lepas tu loan xlepas sebb scoring xcantik .. Dia suruh byar 17oo utk bagi hilang negative .. Saya mana ada duit .. Lepas tu saya kata xdak duit nak bayar .. Dia kata xleh tangguh .. Sebb dah sign apa semua .. Saya mintak batal .. Pastu dia cakap .. Kalau batal kena bayar cancel fee .. Pastu kata kat saya tulah masa sain baca habis2 .. Okay saya cari duit saya bayar .. Pastu mintak lah refund duit saya … Dia kata boleh refund tapi kena bayar 2k lagi tuk refund .. Lepas tu boleh dapat duit balik .. Saya p lah bayar .. Lepas bayar dia kata kena bayar servis caj sebb tangguh lama .. Bayangkan servis cas dia ikut hari kalu tnggu seminggu mmg kena bayar 2k lebih .. Gila apa .. Saya bayar jugak .. Pastu kata saya kena bayar persenol loan tax .. Sebyak 2k lgi .. Start tu saya rasa mmg saya kena tipu .. Saya xnak bayar dah .. Dia paksa2 bayar .. Dia kata kalau x bayar dia hantar org cari saya .. Dia ugut macam2 .. Macam seolah saya pulak makan duit dia .. Padahal loan 1 sen pun saya xdapat .. Smpai 2 org hantar wasap kat saya ugut2 kalau jadi apa2 kat anak atau kluarga saya .. Dia xbertanggungjawab .. Saya p report polis .. Polis suruh saya block no depa dan abaikan .. Polis kata depa xkan berani buat apa2 depa ugut ja sebb nak suruh kita bayar dan takut2 kita .. Ada sorang ni hantar wasap tunjuk video dia p bakar rumah org .. Ancam ugutan .. Saya block .. Sebb saya ingat apa polis cakap .. Tolong jangan caya mbseasy loan ni … Nama yg berusan an saya stephny 0169564356 sorang lgi mengaku hq 01161849186 .. 0177527429 yg ni ugut saya siap hantar video lagi .. Kalau korang kena cepat2 report polis tuk keselamatan korang ..

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 45 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Login Register