AMARAN: Cerita Benar Scam..Jangan Jadi Mangsa!

AMARAN: Cerita Benar Scam..Jangan Jadi Mangsa!

Pinjaman Peribadi | Selesai Masalah Kewangan Anda Forums Scam Pinjaman Peribadi Cerita Benar Scam AMARAN: Cerita Benar Scam..Jangan Jadi Mangsa!

  • This topic has 39 replies, 1 voice, and was last updated 1 month ago by Selhana.
Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 40 total)
  • Author
    Posts
  • #25792
    Deana
    Guest

    Hi mr ooi.. few days ago one contact from ucash text me in WhatsApp.. her nams is miss voo and her contact number is +60 11-3773 6225.. can u tell she is u staff or what?

    #25793
    Hani
    Guest

    Hi mr.ooi,sy tgh apply loan from Ur company,dia mtk payment onhold rm500.tp sbb sy dh penah kena tipu sblm nie,jd sy Masih curiga utk bank in. Ada ke staff u Nama Brian chia?knapa bila sy Cr dlm KPKT,u punya SSM x da.

    #25794
    takhuddin
    Guest

    saya juga pernah ditipu oleh beberapa syarikat pinjaman ni, bila saya tanya ada bayaran tak dia jawab jagan risau syarikat merska tak akan minta bayaran apa² pada costemer tapi bila sampai masa merska nak bagi duit tem tula mereka kata kena bayar stem duty, satamping, insuren, rane pendahuluan untuk bulan pertama n banyak lagila…. saya pernah buat pinjaman di syarikat (ck credit agency, yong tat credit, wong lending trading n banyak lagi la) dalam iklan semua fee syarikat tanggung dh sampai nak ambik duit kena bayar pulak….

    #25795
    angah
    Guest

    abg ada buat laporan polis x?lepas tu ada x abg kena ganggu

    #25796
    hati panas
    Guest

    saya baru kena..mula2 mintak 1020 sbg pengkatifan akaun pinjaman..kemudian minta 4500 sbg upholding thumb print..bila minta cancle nk kena byr 500 sbg undertable cancle..esok saya nk buat laporan polis..malu tolak tepi..

    #25797
    ingin tau
    Guest

    dia org x ada kacau ke atau whatsapp?abg ada buat report polis x

    #25798
    hati panas
    Guest

    may i know ur staff name

    #25799
    hati panas
    Guest

    bro..ada buat bayaran ke maybank atau cimb x..

    #25800
    Jiwa kuciwa
    Guest

    Saya ada buat pinjaman dengan Rm Ace Sdn Bhd. Lulus 10k tapi kena bayar upfront utk balance kan score credit RM1,500. Lepastu kena bank in lagi rm600 utk duty stamp. Tibe kena bank in lagi rm1000 utk fee guaman sbb ada jumlah berbeza. Kita nk pinjam duit. Lagi bnyk duit keluar

    #25801
    Jiwa kuciwa
    Guest

    Saya ada buat pinjaman dengan Rm Ace Sdn Bhd. Lulus 10k tapi kena bayar upfront utk balance kan score credit RM1,500. Lepastu kena bank in lagi rm600 utk duty stamp. Tibe kena bank in lagi rm1000 utk fee guaman sbb ada jumlah berbeza. Kita nk pinjam duit. Lagi bnyk duit keluar. Last last sedar kena tipu, esok saya nak buat laporan pulis

    #25802
    Diea
    Guest

    Adiq sya pun kena tipu juga sama macam aduan saudara Jiwa Kuciwa 13/11/2020.. Adiq sya apply 12/11/2020 pinjam10k tapi minta bank in duit ntuk buka acct lah.. Ntuk LHDN lah & macam² lah dah 3k lebih adiq sya bank in & smyg hari ini dia minta lagi rm1040 untuk peguam. Tapi adiq sya xda bank in lagi sbb duit dia d bank dah abis bank in utuk itu org namanya Jordan ang yoong lim no wasap dia 01128864788.alamt RM ACR SDN BHD NO 17-1,JALAN KASUARINA 4/K507, BANDAR BOTANIC, 41200 KELANG SELANGOR. tel:603-3099/603—33448836

    #25803
    rahsia
    Guest

    saya pun baru lepas kena tipu 😣, sy nak buat pinjaman peribadi 5k. mula mula dia mintak wang pendahuluan rm750. katanya akan approve selepas 20minit dan duit masuk tapi rupanya tak malah dia mintak lagi dia ckp manager suruh buat pembayaran selama 8bulan untuk membuktikan sy boleh bayar sebanyak rm1344. dah bayar ada lagi untuk aktifkn akaun sebanyak rm2100. dia sruh tnggu katanya akan masuk dlm 20minit bersama 5k yang sy loan. malah tak dpt juga, dia mntk sy buat pembayaran lg untuk syarikat akpk sebanyak rm2500. saya dah stress tapi duit pun tak dapat 😔

    #25804
    naa
    Guest

    sama lah dengan saya RM ACE SDN BHD dekat selangor

    #25805
    Asrol Yoe
    Guest

    Compeny rm ace sdn bhd tak boleh percaya..jgn kena tipu..

    #25806
    Asrol Yoe
    Guest

    Rm ace sdn bhd..Sy buat pinjam 5k lagi mntak duit dgn sy lagi

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 40 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Login Register